Rico Verhoeven verdedigt zwaargewichttitel tegen Alistair Overeem op 23 oktober

Rico Verhoeven verdedigt zwaargewichttitel tegen Alistair Overeem op 23 oktober

Monday, Aug 23 2021 by GLORY Press Office

Rotterdam, 23 augustus 2021 - GLORY, ‘s werelds grootste kickboksorganisatie, kondigt vandaag aan dat wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven op 23 oktober 2021 zijn titel gaat verdedigen tegen kickboks- en MMA-legende Alistair Overeem tijdens GLORY: Collision 3. Het event vindt plaats in het Arnhemse GelreDome waar op 23 oktober meer dan 27.000 duizend fans welkom zijn om deze historische clash bij te wonen.

Verhoeven keert terug na een dominant optreden tijdens het GLORY 77 vierpersoons zwaargewicht toernooi afgelopen januari. Hij versloeg toen op overtuigende wijze Hesdy Gerges en Tarik Khbabez en sleepte de toernooiwinst binnen. GLORY: Collision 3 wordt de elfde kans voor Verhoeven om een wereldtitel te winnen, wanneer hij het opneemt tegen Overeem.

Na een roemruchte tien jaar lange carrière in MMA tekende Alistair Overeem in juni 2021 bij GLORY waarmee hij terugkeert naar zijn kickboxing roots. Hij was voor het laatst actief in de sport in 2010, het jaar waarin hij de K-1 World Grand Prix titel won. Nu, tegen Verhoeven, is Overeem erop gebrand om de titel van de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld terug te winnen.

Verhoeven vs. Overeem is de derde editie in de geschiedenis van GLORY: Collision, een serie van gedenkwaardige zwaargewichtgevechten. Tijdens de eerste twee GLORY: Collision events kwamen Verhoeven en Badr Hari in actie, beide edities zorgden in Duitsland en Nederland voor uitverkochte venues.

Start kaartverkoop

De algemene kaartverkoop voor GLORY: Collision 3 start op 14 september aanstaande. Tickethouders van GLORY 78 Badr vs. Wrzosek in Rotterdam Ahoy op 4 september krijgen vanaf 10 september een week lang exclusieve toegang tot de beste tickets voor Collision 3. Volledige details over de ticketverkoop zijn te vinden op glorykickboxing.com.

GLORY: Collision 3 zal ook live exclusief te volgen zijn via PPV (pay-per-view), op GLORY's nieuwe streaming platform GLORYFights.com. Verdere namen van de fight card worden binnenkort aangekondigd.