Nieuwe headliner GLORY 77:  Heavyweight World Tournament met Verhoeven vs. Gerges

Nieuwe Headliner GLORY 77: Heavyweight World Tournament met Verhoeven vs. Gerges

Friday, Jan 22 2021 by GLORY Press Office

Amsterdam, 21 januari 2021 - GLORY 77 kent een nieuwe, spectaculaire headliner met het Heavyweight World Tournament: een exclusief vierpersoons toernooi Zwaargewicht met GLORY-kampioen Rico Verhoeven, Hesdy Gerges, Levi Rigters en Tarik Khbabez. De winnaar van het toernooi wordt gekroond tot GLORY Heavyweight Tournament World Champion.

Deze last-minute wijziging is het gevolg van de rugblessure die Jamal Ben Saddik eerder deze week opliep, waardoor hij gedwongen werd zich terug te trekken uit het wereldtitelgevecht Zwaargewicht tegen GLORY-kampioen Rico Verhoeven.

Hieronder de bijgewerkte GLORY 77 fight card:

GLORY 77
Zaterdag 30 januari

Main Card

Winnaar Halve Finale A vs. Winner Halve Finale B
Heavyweight World Tournament Champion Finale

Artem Vakhitov (RUS) (C) vs. Alex Pereira (BRA) (iC) 
Wereldtitelgevecht Licht Zwaargewicht (209 lbs / 95 kg)

Cédric Doumbé (FRA) (C) vs. Murthel Groenhart (NED) (iC) 
Wereldtitelgevecht Weltergewicht (170 lbs / 77 kg)

Levi Rigters (NED) vs. Tarik Khbabez (MOR)
Heavyweight World Tournament Champion, Halve Finale B

Levi Rigters (NED) vs. Tarik Khbabez (MOR)
Heavyweight World Tournament Champion, Halve Finale A

Tiffany Van Soest (USA) (C) vs. Aline Pereira (BRA) 
Wereldtitelgevecht Super Bantamgewicht (122 lbs / 55,3 kg)

Luis Tavares (NED) vs Donegi Abena (SUR)
Gevecht Licht Zwaargewicht (209 lbs / 95 kg)

 

Preliminary Card

Itay Gershon (ISR) vs Guerric Billet (FRA)
Gevecht Lichtgewicht (154 lbs / 70 kg)

Martin Pacas (SLO) vs Muhammed Balli (MOR)
Gevecht zwaargewicht

 

Eerste toernooi ‘the King’ Verhoeven sinds 2013

Rico Verhoeven (56-10-0, 17 KO, Nederland) is sinds 2013 de onbetwiste GLORY-kampioen. Hij zal het opnemen tegen Hesdy Gerges (51-19-1, 8 KO, Nederland) in de eerste halve finale van het toernooi. De twee vechters hebben samen een lange geschiedenis: Verhoeven versloeg Gerges tweemaal in 2011 en 2012. Gerges heeft zich meermaals uitgesproken over wat hij van Verhoeven denkt: "Ik vind hem helemaal niks, hij irriteert me. Elke keer als hij over me praat, wil ik hem een ​​klap geven”, zei Gerges onlangs nog in een interview. Hun laatste ontmoeting vond plaats tijdens de persconferentie na Collision 2, toen Gerges Verhoeven onderbrak en uitdaagde tijdens Verhoeven’s interview. Gerges krijgt op 30 januari aanstaande een laatste kans om het op te nemen tegen ‘The King of Kickboxing’.

Levi Rigters (11-0-0, 5 KO, Nederland), één van de meest veelbelovende kickbokstalenten, maakte een indrukwekkend GLORY-debuut tijdens GLORY 76 door het vierpersoons zwaargewichttoernooi te winnen. Rigters is ongeslagen als professionele vechter en won vier toernooien waaraan hij deelnam. Zodoende wordt hij door velen beschouwd als een echte toernooispecialist. “Ik heb de afgelopen tien jaar hard gewerkt met mijn trainer om op dit punt te komen. Nu krijg ik de kans om de wereld te laten zien waarom ik het verdien om tegen de besten te vechten”, aldus Rigters.

GLORY-nieuwkomer Tarik Khbabez (46-6-1, 26 KO, Marokko) maakt de line-up voor het Heavyweight Champion World Tournament compleet. Oorspronkelijk stond het GLORY-debuut van Khbabez gepland tegen Antonio Plazibat. Dit gevecht werd geannuleerd nadat Plazibat tijdens zijn training een blessure opliep. Khbabez staat nu in de tweede halve finale van het toernooi tegenover Rigters. Hij begon zijn kickbokscarrière in 2013. Tot zijn hoogtepunten in zijn carrière behoren overwinningen tegen Anderson Silva, Ibrahim El Bouni en Andrei Stoica.

GLORY 77 pay-per-view verkoop

GLORY 77 is exclusief te zien via pay-per-view. Vanaf vrijdag 22 januari kunnen GLORY-fans de GLORY 77 PPV kopen op GLORYkickboxing.com voor € 19,99 of $ 24,99.

GLORY 77 kaartupdates

In het preliminary evenement vervangt GLORY-nieuwkomer Muhammed Balli (13-2-0, 4 KO, Marokko) Raul Catinas. Hij neemt het op tegen Martin Pacas (42-10-0, 10 KO, Slowakije). Beide vechters maken hun GLORY-debuut op GLORY 77.

-------

Contact GLORY

press@glorywordseries.com

Bezoek de website van GLORY voor meer informatie en volg GLORY ook op social media: via Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, YouTube en TikTok.