Arkadiusz Wrzosek wint 2021 KO of the Year award

Arkadiusz Wrzosek wint 2021 KO of the Year award

Thursday, Dec 16 2021 by GLORY Press Office

We spraken met de "2021 KO of the Year" award winnaar: Arkadiusz Wrzosek.

 

Waar woon je nu en waar liggen je roots?

Ik woon met mijn gezin in Warschau, mijn geboortestad. Ik ben er geboren en getogen. Ik hou van deze stad en ik denk dat ik er de rest van mijn leven zal blijven.

Hoe en waarom ben je begonnen met kickboksen?

Ik ben begonnen met sporten toen ik 7 jaar oud was. Ik speelde eerst voetbal, daarna speelde ik een beetje tafeltennis en toen ben ik weer gaan voetballen. Ik was 18 toen ik begon met kickboksen. Ik wilde beter leren vechten. Ik wilde sterker worden en spieren kweken, want dat is belangrijk als je een Legia Warschau-supporter bent. Ik deed mijn eerste amateurtoernooi, toen mijn tweede, toen mijn eerste professionele gevecht, enz. En nu ben ik hier.

Heb je naast kickboksen nog andere hobby's?

Iedereen weet dat ik groot fan ben van Legia Warschau, het is mijn tweede passie in mijn leven. Als we in de Europa League spelen, probeer ik het team te volgen met mijn vrienden. Ik ben de afgelopen 11 jaar overal met Legia geweest. Ik speel ook graag videogames op de PlayStation, vooral Warzone.

Als je moest kiezen tussen Legia Warschau die de Champions League wint en jij die de GLORY Heavyweight Belt verovert, wat zou je dan kiezen?

Oh man, dat is een hele moeilijke vraag! Maar ik denk dat mijn eigen carrière belangrijker voor me is. Legia Warschau-spelers komen en gaan, dus het GLORY Heavyweight Championship zou mijn keuze zijn.

 

Arkadiusz ‘Polish Hightower’ Wrzosek komt op met een vlag van Legia Warschau.

 

Hoe zou je jezelf omschrijven als vechter?

Ik hou van kicks. Ik heb twee maanden Muay Thai getraind in Thailand. Iedereen vertelt me ​​dat ik goed kan trappen. Ik beëindigde 9 van mijn gevechten met een KO en 7 van hen met mijn kicks. Ik ben flexibel en kan vanuit elke positie trappen. Ik denk ook dat mijn boksen elk jaar beter wordt. Ik heb een goede mentaliteit als het om vechten gaat: ik voel geen angst voor of tijdens het gevecht.

Je draagt ​​altijd gekleurde enkeltape tijdens een gevecht, waarom is dat?

Dat is iets wat ik altijd doe. Ik heb het in Thailand gezien, Thaise vechters dragen het vaak. Het is inmiddels een gewoonte geworden. Ik heb een paar andere gewoonten die ik doe voor elk gevecht. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat elke vechter zijn geluksonderbroek heeft. Ik draag ook mijn geluksonderbroek onder mijn shorts voor elk gevecht. En als ik backstage ben vlak voordat ik de ring in stap, schreeuw ik altijd tegen mezelf. Ik bereid me voor op oorlog.

Wat was je eerste reactie toen je erachter kwam dat je in het main-event tegen Badr Hari zou gaan vechten?

In het begin kon ik niet geloven dat het zou gaan gebeuren. Ik dacht dat GLORY elke vechter ernaar vroeg en dat ik slechts één van de opties was, omdat Badr Hari alleen tegen grote gevechten vecht. Je moet het verdienen om tegen Badr te mogen vechten. Toen ik het bericht van GLORY kreeg, was ik erg verheugd. Maar ik wist dat ik me op mijn trainingen moest concentreren en vergeten dat het een groot gevecht was tegen Badr.

Aan het einde van de weigh-ins duwde Badr Hari je onder druk. Wat was je reactie?

Ik was negatief verrast omdat we dit niet nodig hadden voor ons gevecht. We hoefden niet te doen alsof we elkaar niet mochten. Maar dat maakt me niet uit, het gaf me extra motivatie. Hij legde zichzelf extra druk op.

Hoe verliep het gevecht met Badr Hari volgens jou?

Ik was erg stijf in het begin van het gevecht. Ik had al bijna twee jaar niet gevochten. Ik kon geen afstand voelen, het juiste tempo niet vinden en hem niet raken. Ik probeerde wat jabs te gooien, maar ik bleef missen. Ik was mezelf niet. In de tweede ronde voelde ik me beter. Ik begon de ronde normaal, maar na een paar seconden raakte hij mijn lichaam weer en ging ik down. Als je wordt neergeslagen door een stoot op het lichaam, zijn de volgende lichaamsstoten dodelijk. Ik moest van de pijn herstellen, dus kon ik mijn skills niet laten zien en wat voor soort vechter ik ben. Als ik voor dit gevecht nog een gevecht had gehad, zou ik niet zo stijf zijn geweest en zou ik hebben laten zien waartoe ik in staat ben.

 

Wrzosek gaat, inclusief oranje en groen gekleurde enkeltape, enkele keren naar de grond.

 

Aan het begin van het gevecht lijkt het alsof je Badr dicht bij je laat komen. Was het je plan om te counteren?

Ja, Badr is de beste vechter ter wereld. Ik wist dat als ik met hem zou gaan boksen, dat het niet goed met me zou aflopen. Hij is een monster. Dus ik wachtte op mijn kans om hem knock-out te slaan met een tegenaanval, en dat deed ik. Mijn coach zei het, Nick zei het, mijn sparringpartners, iedereen zei het: "Je hebt hele goede counters, je moet proberen hem daarmee te raken." Het is geen geheim. Je kunt zijn oude gevechten bekijken. Als iemand met zijn spel meegaat, worden ze uitgeschakeld.

Was hij dicht bij het beëindigen van het gevecht, of dacht je altijd 'ik kan doorgaan'?

De eerste knockdown was de ergste. Ik dacht even ‘dit is het dan’. Misschien voor een seconde, maar ik herstelde snel. Bij de derde knockdown had hij me bijna gefinisht, maar ik heb gevochten en heb wel eens voor hetere vuren gestaan. De stoten waren heftig en dodelijk, maar niet sterk of dodelijk genoeg voor mij.

Je raakte Badr met een headkick. Wist je meteen dat deze zet het gevecht zou beëindigen?

Er waren te veel emoties in de ring en ik kan me niet herinneren wat ik voelde of dacht. Ik wist niet of hij zou opgeven of weer zou opstaan. Na een paar seconden, toen ik hem zag proberen op te staan ​​en hij weer viel, wist ik dat ik het gevecht had gewonnen. Maar van de eerste 5 minuten na het gevecht herinner ik me niks meer, vanwege alle emoties.

Je trainde en herhaalde de trap in je kleedkamer vlak voor het gevecht. Was die trap specifiek bedoeld om Badr uit te schakelen?

Nee, ik raakte ook Benny Adegbuyi met die trap in de derde ronde, ook al verloor ik dat gevecht. Ik raakte veel vechters met deze trap. Het is een moeilijke trap om te verdedigen. Maar we hebben veel verschillende tegentechnieken getraind, die headkick was er maar één van. We hadden veel manieren om hem te stoppen en ik zal ze gewoon bewaren voor toekomstige gevechten.

Veel mensen zeggen dat dit misschien wel de grootste comeback in de geschiedenis van het kickboksen was. Wat denk jij ervan?

Als ik het als kickboksfan bekijk, was deze comeback krankzinnig. Het was bizar. Ik weet niet of er ooit een kickbokser was die dit heeft gedaan. Misschien in kleine gevechten in andere landen, maar niet in een Badr Hari-gevecht. Maar dit is de zwaargewicht divisie. Mijn knock-out is de beste beschrijving van de zwaargewicht divisie. Alles kan gebeuren.

 

Wrzosek's "KO of the Year" tegen Badr Hari tijdens GLORY 78.

 

Badr Hari liet onlangs via Instagram weten dat hij een rematch tegen jou ziet zitten. Heb je dat gezien? Wat was je reactie?

Ja, ik heb het gezien. Ik had verwachtte al dat hij dat zou willen, dat is normaal. Hij was het gevecht aan het winnen, hij verloor door een knock-out, dus wil hij wraak. Iedereen vraagt ​​me naar een rematch, maar niet GLORY. Badr wil een rematch, zijn Marokkaanse fans willen een rematch, iedereen. Soms reageren zijn fans op mijn berichten dat ik geen rematch wil, maar dit is niet waar. Niemand heeft me gevraagd naar de rematch. Ik wacht gewoon op een bericht van GLORY. Als ze willen dat ik weer tegen Badr vecht, geen probleem. Als ze willen dat ik met iemand anders vecht, vind ik dat ook prima.

Wat veranderde er in je leven na deze winstpartij? Ben je nu bekender?

Voor dat gevecht kende iedereen me in Warschau, nu kennen mensen van over de hele wereld mij. Nieuwe sponsors en nieuwe vechtvoorstellen in het kickboksen en buiten het kickboksen. Ik ben vooral trots dat ik kickboksen populairder heb gemaakt in ons land. Nu vraagt ​​iedereen in Polen: "Wat is GLORY? Wie is Wrzosek? Wie is Badr Hari?”.

Tegen wie zou je nu het liefst willen vechten?

Er zijn veel goede vechters in de zwaargewicht divisie. Ik hoop dat ik in de toekomst tegen Plazibat kan vechten. Hij is erg goed en de nummer één contender in de divisie. We zouden al twee keer met elkaar vechten, hopelijk zal het op een dag gebeuren. Op dit moment is elke vechter aan de top van de divisie een zeer uitdagende tegenstander voor mij, dus het maakt niet uit tegen wie ik vecht.

Kijkend naar het gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik, wat zou je anders hebben gedaan om de King of Kickboxing te verslaan?

Dat gevecht was geweldig! Rico liet zien dat hij een echte krijger is. Ik wist al dat Jamal een monster is en ik denk dat dit misschien wel het zwaarste gevecht uit Rico's carrière was. Het is moeilijk omdat Rico een complete vechter is. Ik heb veel ideeën om hem te verslaan, maar ik moet een goed gameplan maken met mijn coaches. Voor Rico heb ik de beste voorbereiding van mijn leven nodig. Hij is een zeer taaie tegenstander, maar het is de zwaargewicht divisie! Ik kan vijf ronden verliezen, maar ik kan hem nog steeds knock-out slaan met één klap aan het einde.

Heb je een bericht voor de GLORY-fans?

Onthoud mijn naam en kijk naar mijn volgende gevecht zonder te knipperen!